Dagje Leeuwarden

13 augustus 2019 - Leeuwarden, Nederland

Bij opstaan regen zoals voorspeld,  maar het zal droog worden. Vandaag staat het Fries museum op programma en Leeuwarden zelf bekijken. Om 11 uur lopen zij naar de stad, de bus is niet echt een voordeel, bovendien is het lekker lopen, droog, leuke straatjes en grachten, veel te zien. Het Fries museum is modern van bouw, heeft drie verdiepingen met eigen onderwerpen. We bekijken uitgebreid de Friese geschiedenis en kenmerken van de Fries, het ontstaan en behoud van friesland. Veel strijd tegen het water.

Natuurlijk een kopje koffie met appelgebak in de restau en daarna nog verdieping twee over het friese verzet in de oorlog. Altijd indrukwekkend, het leed, de moed, de ontberingen.

Verder het nodige door het cebtrum geslenterd, erg leuk, lijkt veel op Utrecht. Nog een heel stuk gelopen naar een ijzerwarenzaak om een schoentjestang te kopen om de wc verlichting te kunnen maken. Best een hele tippel, daarna toch een stukje bus genomen en weer 20 min gelopen naar de boot. De regen meldt zich. Op de boot lekker eten gemaakt, sla,pompoensoep, kaasfondue. Morgen staat golfbaannde Groene Ster op het programma

Foto’s